Van 15 t/m 17 mei was de Broekpolder het decor voor het eerste internationale LandArt evenement van Nederland. Deze kunstvorm speelt in op bepalende kenmerken van het landschap en manipuleert het. Groots of juist heel subtiel. Als het maar zorgt voor een andere kijk op het landschap. Via interactie en toevoegingen gaan kunstenaars de confrontatie met de natuur aan. Welke stad in Nederland kan een internationaal LandArt festival beter faciliteren dan Vlaardingen? In 2009 de Groenste Stad van Nederland en in 2010 zelfs Groenste Stad van Europa!

Teams uit acht verschillende landen van over de gehele wereld zijn naar Vlaardingen gekomen om er gezamenlijk in de Broekpolder prachtige en doordachte objecten te maken van in de Broekpolder aanwezige materialen. De teams sliepen dicht bij het werkgebied, namelijk in het Ibis hotel. Op het terrein van Adventure Vlaardingen was een ‘LandArt Campus’ ingericht waar de deelnemers zich verzamelden, konden uitrusten, eten en in de avond gezellig bij elkaar konden komen.

In samenwerking met de Federatie Broekpolder en Adventure Vlaardingen is er ook nog een leuk kinderprogramma op de zaterdag georganiseerd. De kinderen gingen zelf op zoek naar natuurlijke materialen uit de Broekpolder om daar vervolgens diverse kunstwerken van te maken, zoals een Windgong, Kaboutertuintjes, 3D schilderijen en moddermannetjes. Voor de kinderen die nog iets spannends wilde doen konden terecht bij het ‘LandArt Adventure Parcours’ waar ze onder begeleiding lekker konden klimmen en klauteren.

 

Voor meer informatie en foto’s van dit evenement kunt u terecht op www.landartvlaardingen.nl of bezoek de Facebook Pagina (zie de twee icoontjes rechts in uw scherm) 

Kunstwerk Denemarken Toverstok maken